Kruimelpad

Vastgoed zoekformulier

Print

PI_9: Perceel in Beskid Zywiecki

Vastgoed Details

Categorie: Bergen
Type: Bouwgronden
Ruimte: 1600 m²
Adres: Lipowa
Hits: 2157 

Prijs: € 22.000,00

Contact details

PolHome Onroerend Goed

Adres : de Looistraat 30a 
Telefoon : +31(0)246412673

Contact

 

Eigenschappen

Grondoppervlak
1600
Toegangsweg
Asfalt
Nutsvoorzieningen
Elektriciteit, leidingwater, gas, telefoon, internet, riolering.

Beschrijving:

Oppervlak perceel: 1600m2
Ligging: Lipowa bij Zywiec
Prijs: 90.000 zl PLN = euro 22.000,-

Dit perceel is gelegen in de regio Beskid Zywiecki niet ver van Zywiec en Bielsko Biala (1200 km vanuit Nederland). Deze regio is bekend om zijn prachtige berglandschap waar volop zomer en winter activiteiten te vinden zijn. De bergen zijn tot 1800m NAP hoog. Bij Zywiec is een groot stuwmeer. Iets verder in Orava, Slowakije is een ander stuwmeer dat zelfs nog groter is dan het meer bij Zywiec. 
De bestemming van het perceel is bouwgrond / dienstverlening. 100% van het perceel heeft deze bestemming. 
Alle nutsvoorzieningen zijn in de buurt aanwezig. 
Niet ver is zich een auto weg vanuit Bielsko Biala richtig Zwardon waardoor bereikbaarheid zeer goed is. 
De locatie van het perceel is uniek. De uitzichten zijn adembenemend. Het perceel ligt in een rustige zijstraat van de hoofdweg en aan de rand van een de bebouwing. De bereikbaarheid is hierdoor uitstekend en toch kunt u genieten van een weldadige rust. In het dal beneden het perceel (+-150m) is een beekje met veel bomen en zingende vogels. De percelen achter dit perceel lenen zich slecht voor bebouwing, waardoor de kans groot is dat deze onbebouwd zullen blijven. Het uitzicht zal daardoor waarschijnlijk in de toekomst, ondanks dat er erg veel gebouwd wordt in deze regio, niet worden belemmerd door nieuwe bebouwing.

Regio
Beskid Zywiecki, provincie Slaskie. In de buurt van het Tatra gebied en Krakau. 

Het Beskidy gebergte:
De Beskidy is een gemoedelijk en gelijk imposant en uitgebreid gebergte met een mooi landschap en leuke dorpjes in de omgeving. In de zomer zijn de groen begroeide bergen een fantastische bestemming voor een wandelvakantie. In het gebergte de Beskid Zywiecki vindt men de hoogste top van het gebergte - Babia Góra(1725m). Op veel plaatsen hebben de bossen hun oeroude karakter behouden. De Babia Góra is een van de interessantste bergen van de Beskidy en staat vooral bekend om zijn flora en fauna.
's Winters kan men in de omgeving skiën, langlaufen, snowboarden en ijs vissen. Ook s'zomers zijn er diverse activiteiten te ondernemen zoals paradiven, parachute springen, zweefvliegen, paardrijden, sport klimmen, moutainbiken en berg wandelen. In een groot meer bij Zywiec kan men heerlijk zwemmen, zeilen en/of surfen.
De Beskidy kent vele natuur- en nationale parken (Babiogorski Nationaal Park, Tatrzanski Nationaal Park, Pieninski Nationaal Park, Gorczanski Nationaal Park) waar men ongestoord kan genieten van geweldige uitzichten en weldadige rust.
In de natuur parken in de directe omgeving leven wolven, beren, lynxen, edel herten, wilde zwijnen, etc.
Interessante steden en plaatsen in de buurt zijn: Krakau (de koningsstad en wellicht de mooiste stad van Polen) 80km, Zakopane (een zeer bekende wintersport plaats met authentieke- historische berg cultuur) 90km, Auschwitz (meest beruchte concentratiekamp uit de tweede wereld oorlog) 80km en Wieliczka, een zeer bekende zoutmijn http://www.kopalnia-wieliczka.pl/fotogaleria.htm tevens een van de grootste mijnen van Europa, met een ondergronds kuuroord, hotel en restaurant. Slechts een zeer klein deel van de mijn is te bezichtigen, omdat deze bezichtiging al 6 uur duurt 80km.
De verschillende dorpjes en stadjes zijn voorzien van alle mogelijke faciliteiten zoals verschillende restaurants, cafeetjes, hotels, souvenir winkeltjes, mega markten en overige winkels. Bielsko Biala(190.000 inwoners), de grootste stad in dit gebergte, is qua grote vergelijkbaar met Eindhoven (de 4e stad van Nederland). Bielsko Biala is een gezellige stad met een authentiek centrum en uitgebreide uitgaansmogelijkheden.

Ontdek de wintersport in de Beskidy!
In het Beskidy gebergte van Polen kan je prima skiën. Het plaatsje Szczyrk (15km) met 4500 inwoners is de belangrijkste uitvalsbasis tijdens je wintersportvakantie hier in Polen. Er zijn diverse niveaus binnen de 32 km ski-routes. Vooral blauwe (14 km) en rode (11 km) gebieden zijn hier vertegenwoordigd. Dit plaatsje telt 4500 inwoners en kan ruim 10.000 gasten ontvangen.
Ski routes van verschillende moeilijkheidsgraad zijn voornamelijk geconcentreerd op de Skrzyczne (1257 m), bij de Salmopolska-Pas en op de Biala in Szczyrk. Het net van skiliften wordt verbonden door een ruim 32 km lang "doolhof" van ski routes met verschillende moeilijkheidsgraad - van zeer makkelijke tot routes die top kwalificaties eisen, zoals de "Binkula" - piste.
Alle routes in de omgeving van de Skrzyczne zijn gemarkeerd met kleuren die de moeilijkheidsgraad aangeven en, voor de betere oriëntatie, ook een nummer hebben. Zwart staat voor zeer moeilijke routes, rood - moeilijke, blauw - makkelijke, groen - heel gemakkelijke routes.
Tijdens het verblijf in Szczyrk is het de moeite de nabij gelegen dorpjes te bezoeken die beroemd zijn om hun bergfolklore en kunstnijverheid.

Bereikbaarheid:
Binnen afzienbare tijd wordt een autoweg aangelegd (in 2008 staat de oplevering geplant).
De autoweg verbindt dit gebied met Katowice (80km) een van de grootste steden van Polen die via een enkele snelweg direct in verbinding staat met de Duitse grens.
Vanaf Dortmund is het mogelijk al vanaf € 4,- / persoon te vliegen naar Krakau, of Katowice (exclusief belastingen en toeslagen).
In Zywiec is een trein station met een taxi standplaats en een busstation.
Het openbaar vervoer is in Polen over het algemeen beter geregeld dan in Nederland.

Zywiec:
Zywiec (5km) is een klein maar erg gezellig berg stadje. Het wordt omgeven door de bergen Beskid Maly, de Beskid Zywiecki en de Beskid Slaski.
De bierbrouwerij in Zywiec is beroemd in geheel Polen. Een tijd lang is deze in bezit geweest van een bekende Nederlandse bierbrouwer. Na de overname daalde de omzet echter schrikbarend en nu is zij weer terug in het bezit van een Poolse onderneming. Er wordt hier nu weer op authentieke wijze bier gebrouwen. Een bezoek aan de brouwerij behoort ook tot de mogelijkheden.
In Zywiec hecht men in sterke mate waarde aan tradities, klederdrachten en verschillende vormen van handwerkkunst. In de stad staat een renaissance kasteel uit het eind van de 16e eeuw, waarvan de binnenplaats is omgeven door arcade galerijen. De zuid vleugel dateert van het begin van de 18e eeuw, toen de toenmalige eigenaar, de familie Wielopolski, een grondige verbouwing doorvoerde. De Habsburgers verbouwden het kasteel nogmaals in de 19e eeuw, waaraan het slot zijn huidige neogotische uiterlijk dankt.

Het meer in Zywiec:
In het meer in Zywiec kan men zwemmen, surfen en zeilen. Het water heeft een temperatuur tot ca 25 graden en is zeer schoon. De visliefhebber kan aan de waterkant zijn beste stek ontdekken. Er mag, om de waterkwaliteit te beschermen, niet worden gevaren met een motorboot.

 
Wijk extras
  • Openbaar vervoer
  • Spa centrum
  • Voetpaden
  • Wandel paden

Print